ОБ'ЄДНАННЯ ОРГАНІЗАЦІЙ РОБОТОДАВЦІВ 
медичної  та мікробіологічної промисловості України

Приветствую Вас Гость | RSS

Меню сайта
Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 99
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Валюта

Поиск
Календарь
«  Февраль 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28
Архив записей
Друзья сайта
  • Создать сайт
  • Все для веб-мастера
  • Программы для всех
  • Мир развлечений
  • Лучшие сайты Рунета 
  • Кулинарные рецепты
  • Главная » 2011 » Февраль » 7 » У Києві стартують пілотні соціальні проекти з реалізації ліків та медпрепаратів окремим категоріям населення
    14:04
    У Києві стартують пілотні соціальні проекти з реалізації ліків та медпрепаратів окремим категоріям населення

        «Для початку ми визначили дві категорії – категорію дітей-інвалідів та багатодітних сімей», – зазначила начальник Головного управління охорони здоров’я Раїса Моісеєнко
    У столичній адміністрації відбулась зустріч керівництва КМДА з керівниками Державної інспекції з контролю якості лікарських засобів та Державної інспекції з контролю за цінами у м. Києві, очільниками аптечних мереж, які підписали Меморандум про співпрацю з містом, а також керівниками підприємств-виробників ліків. Зустріч відбулась під керівництвом першого заступника голови КМДА Олександра Мазурчака.
        «Нажаль, ми сьогодні констатуємо, що за об’єктивними даними ціни на ринку лікарських препаратів дещо зросли. Це зумовлено певними економічними причинами, в тому числі підвищенням торговельної надбавки виробників і дистриб’ютерів. Зокрема це стосується імпортних ліків. Враховуючи те, що вартість ліків залежить здебільшого від безпосередніх виробників, хочемо запропонувати розглянути можливість надання знижки для аптечних мереж, які підписали з нами Меморандум», – зауважив Олександр Мазурчак.
       Нагадаємо, 2 грудня був підписаний Меморандум про співробітництво між Київською міською державною адміністрацією та суб’єктами господарювання, які здійснюють роздрібну торгівлю лікарськими засобами та виробами медичного призначення. Документ передбачає мораторій на підвищення торговельної надбавки аптеками в межах до 20% від ціни виробника та забезпечення наявності найбільш вживаних ліків та виробів медичного призначення в аптеках міста. А це 214 найменувань лікарських засобів і виробів медичного призначення, які є найбільш вживаними серед киян. Меморандум підписаний із 31 суб’єктом господарювання. До структури суб’єктів входить 470 місць реалізації лікарських засобів – це третина від загальної кількості по місту.
        Під час зустрічі розглядалися також пілотні соціальні проекти щодо знижки на ліки при продажу з аптек окремим категоріям населення.
        «Для початку ми визначили дві категорії – категорію дітей-інвалідів та багатодітних сімей», – зазначила начальник Головного управління охорони здоров’я Раїса Моісеєнко.
    Зокрема, мережа аптек ТОВ «Фалбі» започатковує соціальний проект з реалізації лікарських засобів зі знижкою 10 % для багатодітних родин.
    У свою чергу, КП «Фармація» з березня поточного року реалізовуватиме ліки зі знижкою 10 % для дітей-інвалідів.
        За даними Державної інспекції з контролю якості лікарських засобів в місті Києві, станом на 1 лютого поточного року на території міста Києва зареєстровано 408 суб’єктів господарювання, які здійснюють виробництво, оптову та роздрібну торгівлю лікарськими засобами. Всього функціонує 1 455 місць реалізації, в тому числі: 133 аптечних склади, 899 аптек, 244 аптечних пункти та 179 аптечних кіосків.

    Джерело: www.kmv.gov.ua
    Просмотров: 679 | Добавил: oormmpu | Рейтинг: 0.0/0
    Всего комментариев: 0
    Имя *:
    Email *:
    Код *: