ОБ'ЄДНАННЯ ОРГАНІЗАЦІЙ РОБОТОДАВЦІВ 
медичної  та мікробіологічної промисловості України

Приветствую Вас Гость | RSS

Меню сайта
Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 99
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Валюта

Поиск
Календарь
«  Сентябрь 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Архив записей
Друзья сайта
  • Создать сайт
  • Все для веб-мастера
  • Программы для всех
  • Мир развлечений
  • Лучшие сайты Рунета 
  • Кулинарные рецепты
  • Главная » 2012 » Сентябрь » 27 » Україна може скоротити імпорт
    12:02
    Україна може скоротити імпорт

    КИЇВ, 26 вересня. Україна може скоротити імпорт, щонайменше, на 8-12 млрд. гривень, якщо при проведенні закупівель за державні кошти або кошти держпідприємств перевага буде віддаватися продукції українських компаній. Такі оцінки прозвучали у середу на засіданні Ради Федерації роботодавців України.

    «Сьогодні купуючи іноземну продукцію, Україна підтримує економіку і зайнятість в інших країнах замість того, щоб підтримати свої підприємства і своїх людей. Щоб підсилити економіку, державні органи і держкомпанії повинні, де можливо, відмовитися від імпорту продукції, яку можна купити в українських підприємств. Потрібно купувати українське», – підкреслив Дмитро Фірташ.

    За словами Голови ФРУ, спрямування додаткових коштів в українську економіку стимулюватиме її зростання і збільшення кількості робочих місць.

    «Сьогодні країни Євросоюзу, Росія, Китай, США, Індія при проведенні держзакупівель на законодавчому рівні надали преференції своїм компаніям, обмежуючи доступ іноземних підприємств. Україна має вивчити досвід цих країн і створити умови, які стимулювали б участь українських компаній у закупівлях за бюджетні кошти», – зазначив Дмитро Фірташ.

    Найближчим часом ФРУ запропонує уряду провести нараду за участю представників усіх галузей для розгляду механізмів стимулювання участі українських компаній в закупівлях за держкошти і за кошти держкомпаній.

    Згідно звіту Європейської Комісії щодо застосування інструментів торгівельних обмежень, в США для міжнародних компаній доступні 32% обсягів закупівель за державні кошти, в Японії – 28%.

    Європейський Союз, де іноземні постачальники можуть забезпечити до 85% обсягу держзакупівель, планує з другої половині 2013 року запровадити ряд норм, що надають преференції для європейських компаній. Проект документу знаходиться на розгляді в Європарламенті.

    Станом на травень 2012 року обмеження на придбання імпортної продукції за держкошти діяли в Китаї (7 обмежень), Бразилії (6), Індонезії (6), Росії (4), ПАР (4), Казахстані (3). В основному обмеження стосуються закупівель високотехнологічної продукції машинобудування, медицини. Таким чином, країни, що розвиваються, намагаються за допомогою держзамовлень стимулювати внутрішніх виробників високотехнологічної продукції та дати імпульс розвитку галузі всередині країни.

    Згідно зі звітом Єврокомісії, Україна не обмежує участь іноземних постачальників при проведенні держзакупівель. Звіти можна знайти на сайті trade.ec.europa.eu.

    За даними пресслужби http://ua.fru.org.ua


    Просмотров: 738 | Добавил: oormmpu | Рейтинг: 0.0/0
    Всего комментариев: 0
    Имя *:
    Email *:
    Код *: