ОБ'ЄДНАННЯ ОРГАНІЗАЦІЙ РОБОТОДАВЦІВ 
медичної  та мікробіологічної промисловості України

Приветствую Вас Гость | RSS

Меню сайта
Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 99
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Валюта

Поиск
Календарь
«  Октябрь 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архив записей
Друзья сайта
  • Создать сайт
  • Все для веб-мастера
  • Программы для всех
  • Мир развлечений
  • Лучшие сайты Рунета 
  • Кулинарные рецепты
  • Главная » 2009 » Октябрь » 22 » Новини Комітету з питань науки і освіти ВР України
    14:13
    Новини Комітету з питань науки і освіти ВР України
        Комітет з питань науки і освіти ухвалив рекомендації "круглого столу" "Законодавче та нормативно-правове забезпечення розвитку медичної та фармацевтичної освіти в Україні"

       

        На засіданні зазначалося, що "сьогодні система медичної освіти працює в складних умовах відсутності належного матеріально-технічного, фінансового, інформаційного та кадрового забезпечення", тому виникла необхідність формулювання та ухвалення відповідних рекомендацій.

       У рекомендаціях, серед іншого, Кабінету Міністрів України рекомендовано прискорити внесення на розгляд Верховної Ради України проекту закону про внесення змін до Закону України "Про вищу освіту" з урахуванням пропозицій Міністерства охорони здоров´я щодо створення університетських лікарень та впровадження резидентури.

       Окрім того, у рекомендаціях підкреслюється необхідність збереження існуючої мережі вищих медичних і фармацевтичних навчальних закладів та закладів післядипломної освіти в сфері підпорядкування Міністерства охорони здоров´я.

       Комітет рекомендує у проекті Державного бюджету України на 2010 рік передбачити збільшення обсягу фінансування на підготовку фахівців в медичній сфері, на виконання пріоритетних наукових розробок, а також на поліпшення соціального захисту студентів, викладачів, науковців, підвищення розміру стипендій та заробітної плати.

      Стосовно зовнішнього незалежного оцінювання якості освіти, члени Комітету рекомендують в Правилах його проведення визначити чітку квоту для пільговиків.

      Міністерству освіти і науки рекомендовано забезпечити визнання дипломів українських вищих медичних та фармацевтичних навчальних закладів в інших країнах світу. Також наголошується на необхідності реалізувати повноваження Міністерства охорони здоров´я України щодо надання грифів на видання навчально-методичної спеціальної літератури та їх врахування при присвоєнні вчених звань доцента та професора.

     
     
    Просмотров: 1469 | Добавил: oormmpu | Рейтинг: 0.0/0
    Всего комментариев: 0
    Имя *:
    Email *:
    Код *: