ОБ'ЄДНАННЯ ОРГАНІЗАЦІЙ РОБОТОДАВЦІВ 
медичної  та мікробіологічної промисловості України

Приветствую Вас Гость | RSS

Меню сайта
Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 99
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Валюта

Поиск
Календарь
«  Июнь 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Архив записей
Друзья сайта
  • Создать сайт
  • Все для веб-мастера
  • Программы для всех
  • Мир развлечений
  • Лучшие сайты Рунета 
  • Кулинарные рецепты
  • Главная » 2011 » Июнь » 27 » Держлікслужба України розпочала роботу над проектом нових Ліцензійних умов
    16:25
    Держлікслужба України розпочала роботу над проектом нових Ліцензійних умов

    Державна служба України з лікарських засобів розпочинає роботу надпроектом нових Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з виробництва лікарських засобів, оптової, роздрібної торгівлі лікарськими засобами.

    З метою початку громадського обговорення цього документу Міністерство охорони здоров'я публікує проект Ліцензійних умов та закликає професійні асоціації, організації, що захищають права споживачів, взяти активну участь в роботі над цим важливим документом. Головною метою прийняття нових Ліцензійних умов є удосконалення головного завдання фармацевтичної галузі України – забезпечення населення якісними лікарськими засобами, а також спрощення функціонування аптечного бізнесу.

    Проектом ліцензійних умов, зокрема, передбачається припинення існування такого видуаптечного підрозділу, як «аптечний кіоск». Суб’єктам господарської діяльності буде надано один рік від моменту прийняття даного документу для того, аби привести роботу аптечних закладів у відповідність до нових Ліцензійних умов.

    В той же час, прагнучи сприяти розвитку аптечної мережі в сільській місцевості, фахівці Держлікслужби України пропонують залишити такий вид аптечного закладу як «аптечний кіоск» у селах. Також з метою покращення забезпечення сільського населення лікарськими засобами пропонується дозволити зменшити загальну площу сільських аптек з 40 до 30 кв.м.

    Окрім того, усільській місцевості у разі відсутності аптеки (структурного підрозділу) роздрібна торгівля лікарськими засобами за переліком, встановленим наказом Міністерства охорони здоров’я, може здійснюватися фельдшерськими, фельдшерсько-акушерськими пунктами, сільськими дільничними лікарнями, амбулаторіями, амбулаторіями загальної практики-сімейної медицинина підставі договорів, укладених із суб'єктом господарювання, що має відповідну ліцензію, за умови, що відпуск буде здійснюватися особою з медичною освітою.

    Пропонується взагалі прибрати з вітрин торгівельних залів аптечних закладів рецептурні препарати та розділити розміщення у вітринах лікарських засобів і супутніх товарів.  Окрім того, в аптеках планується заборонити будь-яку рекламу лікарських засобів.

    Ще одним важливим нововведенням даних ліцензійних умов буде довгоочікувана імплементація вимог належної дистрибуторської практики GDPдо Ліцензійних умов. Тобто, вимоги GDPстануть необхідною умовою отримання ліцензії на право провадження оптової торгівлі лікарськими засобами в Україні.

    Нагадаємо, що суб’єктам господарської діяльності буде надано один рік від моменту прийняття даного документу для того, аби привести роботу аптечних закладів у відповідність до нових Ліцензійних умов.

    З повним текстом Ліцензійних умов можна ознайомитися тут.

    Свої пропозиції щодо вказаного проекту надсилайте за адресами:

    diklz@diklz.gov.ua

    usupov@diklz.gov.ua

    Просмотров: 797 | Добавил: oormmpu | Рейтинг: 0.0/0
    Всего комментариев: 0
    Имя *:
    Email *:
    Код *: