ОБ'ЄДНАННЯ ОРГАНІЗАЦІЙ РОБОТОДАВЦІВ 
медичної  та мікробіологічної промисловості України

Приветствую Вас Гость | RSS

Меню сайта
Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 99
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Валюта

Поиск
Календарь
«  Июль 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архив записей
Друзья сайта
  • Создать сайт
  • Все для веб-мастера
  • Программы для всех
  • Мир развлечений
  • Лучшие сайты Рунета 
  • Кулинарные рецепты
  • Главная » 2010 » Июль » 1 » Протокол наради у Прем’єр-міністра України АЗАРОВА М. Я. від 16.06.2010 р.
    15:18
    Протокол наради у Прем’єр-міністра України АЗАРОВА М. Я. від 16.06.2010 р.
    ПРОТОКОЛ НАРАДИ
    м. Київ                                                                                               16 червня 2010 р.
    Нараду проводив          Прем’єр-міністр України АЗАРОВ М. Я.
    Присутні:                      список додається

    Про забезпечення доступності для населення
    якісних лікарських засобів, медичних виробів
    і медичного обладнання
     

    1. Мінфіну, Мінекономіки, МОЗ, ДПА під час підготовки проекту Податкового кодексу до другого читання передбачити особливості оподаткування суб’єктів господарювання, що здійснюють оптову та роздрібну торгівлю лікарськими засобами, медичними виробами, а також медичним обладнанням, комплектувальними виробами, допоміжними речовинами, які використовуються для їх виробництва.
    Строк – до 7 липня 2010 року.
     
    2. МОЗ, Мінфіну, Мінекономіки, Мін’юсту, ДПА за участю інших заінтересованих центральних органів виконавчої влади, провідних експертів, науковців, представників громадських організацій, зокрема Асоціації фармацевтичних виробників України, з метою удосконалення системи державного управління у медичній галузі, опрацювання механізму створення єдиного медичного простору, зокрема визначення МОЗ єдиним органом державної влади з питань реалізації державної політики у сфері охорони здоров’я, встановлення єдиних стандартів надання медичної допомоги, забезпечення населення якісними і доступними лікарськими засобами, медичними виробами та медичним обладнанням, підготувати та подати в установленому порядку Кабінетові Міністрів:
     
    проект рішення про утворення Міжвідомчої експертної комісії з питань забезпечення доступності для населення якісної медичної допомоги.
    Строк — до 9 липня 2010 року;
     
    проект рішення щодо порядку здійснення на засадах державно-приватного партнерства оперативного моніторингу та автоматизованого контролю за обігом лікарських засобів під час їх виробництва, реалізації, експорту та імпорту.
    Строк – до 1 вересня 2010 року;
     
    пропозиції щодо складу Міжвідомчої комісії з питань передачі до сфери управління МОЗ закладів охорони здоров’я, що підпорядковані іншим державним органам, оптимізації їх діяльності, територіального розташування та спеціалізації з урахуванням регіональних потреб.
    Строк – до 9 липня 2010 року.
     
    3. МОЗ, Мінфіну, Мінекономіки, Мін’юсту, МЗС, ДПА, Держлікінспекції МОЗ, Держкомпідприємництву, іншим заінтересованим органам виконавчої влади за участю провідних експертів, науковців, представників громадських організацій підготувати та подати на розгляд Верховної Ради законопроекти:
     
    про внесення змін до Закону України "Про рекламу” (щодо заборони реклами лікарських засобів).
    Строк — до 1 вересня 2010 року;
     
    про лікарські засоби (щодо удосконалення обігу лікарських засобів, приведення у відповідність із сучасними вимогами та міжнародними нормами, зокрема положеннями Угоди TRIPS щодо захисту прав інтелектуальної власності, а також визначення "препаратів обмеженого застосування” та спеціальних умов їх реєстрації).
    Строк — до 1 вересня 2010 року;
    про медичні вироби (щодо запровадження державного контролю за медичними виробами).
    Строк — до 1 вересня 2010 року.
     
    4. З метою приведення підзаконних нормативно-правових актів у відповідність із Законом України "Про ціни та ціноутворення” (щодо забезпечення здійснення моніторингу та контролю за цінами на лікарські засоби та медичні вироби за переліком, визначеним МОЗ, поклавши виконання цієї функції на Мінекономіки та Державну інспекцію з контролю за цінами) підготувати та внести Кабінетові Міністрів проекти рішень:
     
    МОЗ, Мінекономіки, Мінфіну, Мін’юсту, Держлікінспекції МОЗ, Держкомпідприємництву - щодо внесення змін до Положення про Державну інспекцію з контролю якості лікарських засобів МОЗ, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 20 грудня 2008 р. № 1121.
    Строк — до 12 липня 2010 року;
     
    Мінекономіки, МОЗ, Мінфіну, Мін’юсту, Держлікінспекції МОЗ, Держкомпідприємництву - щодо внесення змін до Положення про Державну інспекцію з контролю за цінами, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 13 грудня 2000 р. № 1819. 
             Строк — до 12 липня 2010 року;
     
    Мінекономіки, МОЗ, Мінфіну, Держмитслужбі, ДПА, Держлікінспекції МОЗ, Державній інспекції з контролю за цінами за участю Української науково-виробничої асоціації "Укрмедприлад” - про утворення Міжвідомчої робочої групи з підготовки пропозицій щодо удосконалення механізму регулювання цін на лікарські засоби і медичні вироби.
     Строк – до 19 липня 2010 року.
     
    5. МОЗ, Мінфіну, Мінекономіки, Мін’юсту, Держлікінспекції МОЗ, Держкомпідприємництву, іншим заінтересованим органам виконавчої влади за участю представників громадських організацій підготувати проекти актів законодавства щодо підвищення державного збору за реєстрацію лікарських засобів (крім перереєстрації лікарських засобів) та спрямування зазначених коштів на здійснення державного контролю якості лікарських засобів.
    Строк — до 1 вересня 2010 року.
     
    6. Мінфіну, Мінекономіки, МОЗ, Мін’юсту підготувати та подати Кабінетові Міністрів пропозиції щодо можливих шляхів погашення кредиторської заборгованості, яка виникла перед вітчизняними виробниками лікарських засобів у зв’язку з недофінансуванням у 2009 році за бюджетною програмою КПКВК 2301480 "Компенсація додаткових витрат виробникам лікарських засобів, пов’язаних з підвищенням з 1 січня 2004 р. ставки акцизного збору на спирт етиловий”.
    Строк — до 12 липня 2010 року.
     
    7. МОЗ, Мінфіну, Мінекономіки, Мін’юсту, Держлікінспекції МОЗ, Держкомпідприємництву, іншим заінтересованим органам виконавчої влади за участю провідних експертів, науковців, представників громадських організацій підготувати та подати на розгляд Кабінету Міністрів проекти актів щодо:
     
    удосконалення діяльності, пов’язаної з торгівлею лікарськими засобами, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 3 лютого 2010 р. № 259 та з урахуванням міжнародних стандартів, положень конвенцій і директив ЄС.
    Строк — до 12 липня 2010 року;
     
    скасування постанови Кабінету Міністрів України від 30 жовтня 2009 р. № 1154 "Про встановлення граничних рівнів цін на окремі лікарські засоби і вироби медичного призначення” (які визначені на період епідемії грипу А/H1N1/Каліфорнія/04/09).
    Строк — до 12 липня 2010 року;
     
    затвердження Концепції Програми розвитку фармацевтичного сектору галузі охорони здоров’я України на 2011—2020 роки, зокрема, передбачивши розвиток виробництва імпортозамінних лікарських засобів і медичних виробів та їх закупівлю шляхом державного замовлення.
    Строк — до 16 липня 2010 року;
     
    удосконалення державного регулювання цін на лікарські засоби, що закуповуються за рахунок коштів державного бюджету (щодо забезпечення МОЗ реєстрації цін).
    Строк — до 1 серпня 2010 року;
     
    реєстрації імунобіологічних препаратів, біологічно активних добавок, дезінфікуючих засобів та порядку оцінки рівня безпеки косметичних засобів.
    Строк — до 1 серпня 2010 року;
     
    реалізації у Луганській та Хмельницькій областях пілотного проекту централізованої закупівлі у 2011 році лікарських засобів і виробів медичного призначення за рахунок коштів місцевих бюджетів.
    Строк — до 1 листопада 2010 року;
     
    упровадження та забезпечення підтвердження відповідності медичних виробів і здійснення контролю за кожною серією лікарських засобів, що закуповуються або закуплені за рахунок коштів бюджетів усіх рівнів.
    Строк — до 1 вересня 2010 року;
     
    затвердження Концепції комплексної довгострокової Програми реформування медичної галузі.
    Строк — до 1 вересня 2010 року;
     
    затвердження Концепції Програми профілактики внутрішньогоспітальної інфекції.
    Строк — до 1 листопада 2010 року.
     
    8. Мінекономіки, МОЗ, Мінфіну, Мін’юсту, іншим заінтересованим органам виконавчої влади підготувати та подати на розгляд Кабінету Міністрів проект акта щодо віднесення лікарських засобів і виробів медичного призначення, що закуповуються за рахунок коштів бюджетів усіх рівнів, до переліку товарів, необхідних для забезпечення пріоритетних державних потреб відповідно до Закону України "Про державне замовлення для задоволення пріоритетних державних потреб” та інвестування вітчизняного виробництва шляхом розміщення державного замовлення на закупівлю ліків і медичних виробів для потреб системи охорони здоров’я.
    Строк — до 1 серпня 2010 року;
     
    9. МОЗ, Мін’юсту затвердити в установленому порядку:
    протоколи лікування найпоширеніших захворювань на рівні первинної медико-санітарної допомоги;
    протоколи обслуговування населення в аптечних закладах для провізорів з метою надання кваліфікованої медичної допомоги, зокрема уникнення самолікування (неконтрольованого споживання ліків).
    Строк – до 1 грудня 2010 року.
     
    10. МОЗ, Раді міністрів Автономної Республіки Крим, обласним, Київській та Севастопольській міським держадміністраціям (за списком) забезпечити підвищення якості та доступності лікування шляхом прискорення впровадження формулярної системи у закладах охорони здоров’я.
    Про вжиті заходи інформувати щокварталу Кабінет Міністрів.
     
    11. МОЗ внести Кабінетові Міністрів пропозиції щодо:
     
    запровадження у 2010 році як пілотного проекту щодо спеціального маркування упаковки для лікарських засобів, що закуповуються за рахунок бюджетних коштів.
    Строк – до 1 серпня 2010 року;
     
    перегляду Переліку лікарських засобів вітчизняного та іноземного виробництва, які можуть закуповувати заклади та установи охорони здоров’я, що повністю або частково фінансуються з державного та місцевих бюджетів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 5 вересня 1996 р. № 1071, з урахуванням Державного формуляра (переліку лікарських засобів, які застосовуються для лікування окремих хвороб, визначеного МОЗ).
    Строк — до 1 вересня 2010 року.
     
    12. МОЗ, Держлікінспекції МОЗ в установленому порядку вжити заходів щодо:
     
    забезпечення виписки рецептів на монопрепарати за міжнародними непатентованими назвами.
    Строк — до 1 серпня 2010 року;
     
    прийняття законів щодо внесення змін до Кримінального кодексу України та Кодексу України про адміністративні правопорушення в частині підвищення відповідальності суб’єктів господарювання, що здійснюють виробництво, оптову та роздрібну торгівлю лікарськими засобами, за порушення законодавства щодо якості лікарських засобів, реалізацію незареєстрованих лікарських засобів, та тих, що заборонені приписами Держлікінспекції МОЗ.
    Строк — до 1 листопада 2010 року;
     
    мінімізації впливу фінансової кризи на розвиток вітчизняної промисловості, зокрема стосовно інноваційного та енергозберігаючого обладнання, яке використовується для виробництва лікарських засобів і медичних виробів, і подати в установленому порядку пропозиції Кабінетові Міністрів.
    Строк — до 1 серпня 2010 року.
     
    13. МОЗ, Мінфіну, Мінекономіки, Мінпраці, Мін’юсту, Раді міністрів Автономної Республіки Крим, обласним, Київській та Севастопольській міським держадміністраціям (за списком):
     
    опрацювати питання щодо створення соціальних аптек і мережі державних/комунальних аптек.
    Строк — до 1 вересня 2010 року;
     
    вжити невідкладних заходів до розширення мережі аптечних закладів, які можуть провадити господарську діяльність, пов’язану з обігом наркотичних та психотропних лікарських засобів, насамперед у сільській місцевості, шляхом чіткого визначення в кожній адміністративно-територіальній одиниці таких аптечних закладів.
    Строк — до 15 серпня 2010 року;
     
    вжити невідкладних заходів до розширення мережі аптечних закладів, які можуть провадити господарську діяльність з виготовлення лікарських засобів в аптечних умовах, насамперед у сільській місцевості, шляхом визначення кількості аптек у кожній адміністративно-територіальної одиниці з розрахунку до 20 тис. населення на одну аптеку.
    Строк — до 20 грудня 2010 року.
     
    14. Держлікінспекції МОЗ забезпечити виконання вимог законодавства щодо обов’язкового здійснення контролю за кожною серією субстанцій та продукції у вигляді in bulk.
    Строк — до 12 липня 2010 року.
     
    15. Мінфіну, МОЗ, Мінекономіки, Мін’юсту, Держлікінспекції МОЗ:
     
    вжити заходів для виділення з державного бюджету коштів у сумі 65 млн. гривень з метою закупівлі обладнання для першочергового дооснащення трьох регіональних лабораторій.
    Строк — 1 серпня 2010 року;
     
    визначити джерела фінансування для переоснащення матеріальної бази 20 лабораторій з контролю якості лікарських засобів Держлікінспекції МОЗ та приведення технічного рівня їх обладнання у відповідність з вимогами, які встановлені для національних лабораторій державного контролю якості лікарських засобів ВООЗ TRS № 902, 2002.
     Строк — до 15 вересня 2010 року;
     
    опрацювати питання щодо виділення коштів з державного бюджету в сумі 71 млн. гривень для закупівлі імунобіологічних препаратів з метою забезпечення вакцинації дітей згідно з календарем профілактичних щеплень, недопущення порушення схеми імунізації та поширення інфекційних хвороб.
    Строк — до 9 липня 2010 року.
     
    16. МОЗ, Мінекономіки, МОН, Мінфіну під час опрацювання питання щодо штатних нормативів та типових штатів для закладів охорони здоров’я передбачити введення посади клінічного провізора виходячи з потреби запровадження формулярної системи та опрацювати питання щодо державного замовлення на підготовку клінічних провізорів у закладах освіти.
    Строк — до 20 грудня 2010 року.
     
    17. МОЗ опрацювати питання щодо кадрового забезпечення фармацевтичної галузі з урахуванням вимог європейського законодавства, зокрема статті 49 Директиви ЕС № 2001/83.
    Строк — до 1 вересня 2010 року.
     
    18. МОЗ, Мінекономіки, МЗС активізувати співпрацю з Європейським інвестиційним банком з метою реалізації проектів з поліпшення надання медичної допомоги населенню.
     
    19. Мінфіну, Мінекономіки, МОЗ, Національній академії наук і Національній академії медичних наук подати пропозиції щодо фінансування фундаментальних досліджень у галузі нано- та біотехнологій.
    Строк — до 1 жовтня 2010 року.
     
    20. Міністерствам, іншим центральним органам виконавчої влади, організаціям і установам у сфері управління яких перебувають лікувально-профілактичні заклади, Раді міністрів Автономної Республіки Крим, обласним, Київській та Севастопольській міським держадміністраціям (за списком) забезпечити належний технічний стан таких закладів, дотримання санітарно-епідемічного режиму щодо їх функціонування.
    Строк — до 1 серпня 2010 року;
     
    Головному державному санітарному лікарю провести перевірку лікувально-профілактичних закладів незалежно від форми підпорядкування стосовно дотримання санітарно-епідемічного режиму їх функціонування. У разі виявлення в лікувально-профілактичних закладах порушень санітарно-епідемічного режиму вжити згідно із законодавством заходів до їх усунення, а також уникнення таких порушень у майбутньому.
    Строк — до 1 вересня 2010 року.
     
    21. МОЗ, Мінфіну, іншим центральним органами виконавчої влади, установам, організаціям, Раді міністрів Автономної Республіки Крим, обласним, Київській та Севастопольській міським держадміністраціям (за списком) вжити заходів для забезпечення лікарів бланками рецептів на лікарські засоби.
    Строк — до 1 вересня 2010 року.
     
    22. МОЗ, Мінфіну, іншим заінтересованим центральним органам виконавчої влади, організаціям і установам, у сфері управління яких перебувають лікувально-профілактичні заклади, Раді міністрів Автономної Республіки Крим, обласним, Київській та Севастопольській міським держадміністраціям (за списком) вжити заходів для підготовки до сезонних спалахів захворювань, зокрема гострих респіраторних вірусних інфекцій та грипу. Про результати поінформувати Кабінет Міністрів.
    Строк — до 1 вересня 2010 року.
     
    23. ДПА, Мін’юсту вжити заходів щодо вирішення проблеми, яка склалася у зв’язку з оприлюдненням роз’яснення ДПА стосовно використання касових апаратів у аптечних закладах під час реалізації лікарських засобів за безкоштовним рецептом.
    Строк — до 12 липня 2010 року.
     
    24. МОЗ, Мінфіну, Раді міністрів Автономної Республіки Крим, обласним, Київській та Севастопольській міським держадміністраціям (за списком) вжити заходів до забезпечення необхідними лікарськими засобами, зокрема імунодепресантами, осіб, яким проведено трансплантацію органів.
    Про результати інформувати щокварталу Кабінет Міністрів.
     
    25. МОЗ, Мінекономіки, Держлікінспекції МОЗ, Державній інспекції з контролю за цінами вивчити досвід Одеської облдержадміністрації щодо забезпечення населення лікарськими засобами та медичними виробами за доступними цінами шляхом співробітництва облдержадміністрації з суб’єктами господарювання, які здійснюють роздрібну торгівлю такими засобами і виробами. За результатами подати пропозиції щодо поширення такого досвіду.
    Строк — до 1 серпня 2010 року.
     
     
    ТИХОНОВУ В. М.
     
    АВКСЕНТЬЄВУ Ю. А., КУШНІРЕНКУ О. М.
     
    Дніпрову О. С., Тимошиній Т. Г., Яцюку В. А., Редьку В. В.
    Ящук В. В., Шимкову І. С., Кутецькій В. М., Янчуку Ю. М.
    (відповідно до компетенції)
     
     
     Прем’єр-міністр України                                Микола АЗАРОВ
     
     
    Просмотров: 2541 | Добавил: oormmpu | Рейтинг: 0.0/0
    Всего комментариев: 1
    15-Августа-2012
    1. LolaVargas [Материал]
    nashkipr.ru кипр

    Имя *:
    Email *:
    Код *: