ОБ'ЄДНАННЯ ОРГАНІЗАЦІЙ РОБОТОДАВЦІВ 
медичної  та мікробіологічної промисловості України

Приветствую Вас Гость | RSS

Меню сайта
Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 99
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Валюта

Поиск
Календарь
«  Декабрь 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архив записей
Друзья сайта
  • Создать сайт
  • Все для веб-мастера
  • Программы для всех
  • Мир развлечений
  • Лучшие сайты Рунета 
  • Кулинарные рецепты
  • Главная » 2009 » Декабрь » 1 » МОЗ та профільний Комітет ВР підтримують повну заборону реклами ЛЗ та виробів ють повну заборону реклами ЛЗ та виробів медичного призначення
    16:22
    МОЗ та профільний Комітет ВР підтримують повну заборону реклами ЛЗ та виробів ють повну заборону реклами ЛЗ та виробів медичного призначення


    totptp2.12.2009 р. відбулося засідання Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров’я, на якому зокрема було розглянуто проект Закону про внесення змін до статті 21 Закону України «Про рекламу» (щодо супроводження реклами лікарських засобів попередженням про загрозу самолікування, реєстр. № 4708), поданий  народними депутатами Олегом Зарубінським (Блок Литвина) та Олександром Шепелевим (БЮТ) та зареєстрований 24.06.2009 р.

    Проектом запропоновано до частини четвертої статті 21 Закону України «Про рекламу» додати новий пункт (четвертий) і викласти його в такій редакції: «текст попередження такого змісту: «Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я», який займає не менше не менше 15 відсотків площі (обсягу) всієї реклами». У висновку головного науково-експертного управління на цей законопроект звертається увага на те, що реклама лікарських засобів, медичної техніки, методів профілактики, діагностики, лікування і реабілітації відповідно до Закону України «Про рекламу» може поширюватися не лише засобами зовнішньої реклами, а й на телебаченні та радіо. У зв’язку з цим, положення законопроекту про те, що повідомлення про шкідливість самолікування для здоров’я людини має займати «не менше 15 відсотків площі (обсягу) всієї реклами» потребує певного редакційного доопрацювання. Очевидно, слово «обсягу» варто замінити словом «тривалості». Загалом за результатами розгляду з точки зору головного науково-експертного управління законопроект міг бути взятий за основу з врахуванням висловлених зауважень і пропозицій.

    В процесі обговорення заступник міністра охорони здоров’я України Валерій Бідний нагадав, що під час попереднього засідання Комітету народний депутат В’ячеслав Передерій вніс пропозицію рекомендувати Верховній Раді ухвалити Закон про повну заборону реклами лікарських засобів у всіх ЗМІ, і ця пропозиція була підтримана членами Комітету. Заступник міністра також висловив побажання, щоб до цього законопроекту було включено заборону реклами виробів медичного призначення.

    Народні депутати прийняли рішення відхилити проект № 4708 і підтримати пропозицію МОЗ України, доручивши розробку відповідного документу народному депутату В. Передирію. При цьому народний депутат Юрій Гайдаєв висловив впевненість, що він буде готовий для розгляду в Комітеті вже 9.12.2009 р. а згодом і проголосований більшістю депутатів у сесійній залі.

    Прес-служба «Щотижневика АПТЕКА

    Просмотров: 874 | Добавил: oormmpu | Рейтинг: 0.0/0
    Всего комментариев: 0
    Имя *:
    Email *:
    Код *: