ОБ'ЄДНАННЯ ОРГАНІЗАЦІЙ РОБОТОДАВЦІВ 
медичної  та мікробіологічної промисловості України

Приветствую Вас Гость | RSS

Меню сайта
Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 99
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Валюта

Поиск
Календарь
«  Апрель 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Архив записей
Друзья сайта
  • Создать сайт
  • Все для веб-мастера
  • Программы для всех
  • Мир развлечений
  • Лучшие сайты Рунета 
  • Кулинарные рецепты
  • Главная » 2011 » Апрель » 28 » Міністр охорони здоров`я України ініціює створення медичних асоціацій для передачі їм деяких функцій МОЗу
    17:37
    Міністр охорони здоров`я України ініціює створення медичних асоціацій для передачі їм деяких функцій МОЗу
    Міністр охорони здоров`я України Ілля Ємець ініціює створення медичних асоціацій для передачі їм деяких функцій МОЗу. Про це він заявив сьогодні під час брифінгу у Кабінеті Міністрів України.

    «Ініціатива Мінохорониздоров`я як центрального органу виконавчої влади – втілити в життя механізм медичних професійних асоціацій… Така асоціація називатиметься Українською медичною асоціацією», - сказав Ілля Ємець.

    За його словами, такі функції Міністерства охорони здоров`я, як стандартизація в медицині, атестація лікарів і медичне спеціальне планування, а також кадрова політика, мають перейти від міністерства як бюрократичного органу до фахівців.

    Ілля Ємець під час брифінгу з питань реформування медичної галузі також поінформував про законодавчу діяльність МОЗу. Зокрема, йшлося про системну роботу над законопроектами «Про внесення змін до Основ законодавства України про охорону здоров'я» та «Про реалізацію пілотного проекту щодо реформування системи медичного обслуговування у Вінницькій, Дніпропетровській, Донецькій областях».

    Проект Закону України «Про внесення змін до Основ законодавства України про охорону здоров'я» допоможе вдосконалити правову базу у сфері охорони здоров'я. «Упорядкування діючих і введення нових норм дозволить у підготовленому правовому полі розпочати реформу у сфері охорони здоров'я», - наголосив міністр, додавши, що законопроектом закріплюють основоположні норми щодо державного захисту права громадян на охорону здоров'я.

    «У цьому законопроекті розкрито нормативний зміст понять "екстренна", "первинна", "вторинна" і "третинна медична допомога". Це надасть можливість провести розмежування цих видів допомоги, створити чітку систему їх надання. Законопроект передбачає створення системи стандартів у сфері охорони здоров'я, що формалізує права пацієнта і обов'язки медичного персоналу. Однією із ключових новацій законопроекту є положення щодо запровадження договірних відносин у сфері охорони здоров я. Порядок укладання таких договорів буде визначатися законом», - зазначив очільник МОЗу.

    «З огляду на складність завдань, які стоять перед нами, необхідно визначити та опрацювати оптимальні шляхи проведення реформи, виявити та оцінити можливі ризики і заходи щодо їх усунення або мінімізації. З цією метою розроблено проект Закону України «Про реалізацію пілотного проекту щодо реформування системи медичного обслуговування у Вінницькій, Дніпропетровській, Донецькій областях». Основні завдання, які мають бути відпрацьовані в пілотних регіонах, - це структурна реорганізація мережі закладів охорони здоров'я, орієнтація закладів охорони здоров'я на потреби населення у медичній допомозі з урахуванням особливостей адміністративних територій, впровадження нових підходів до їх фінансування», - підкреслив Ілля Ємець.

    У ході експерименту, пояснив міністр, передбачається опрацювати питання, що стосуються механізмів контролю якості медичної допомоги, підвищення рівня фінансово-господарської самостійності закладів охорони здоров'я, а також - при формуванні штатного розкладу, матеріального стимулювання медичних працівників відповідно до визначених критеріїв.

    Джерело: www.moz.gov.uahealth.unian.net

    Просмотров: 790 | Добавил: oormmpu | Рейтинг: 0.0/0
    Всего комментариев: 0
    Имя *:
    Email *:
    Код *: