ОБ'ЄДНАННЯ ОРГАНІЗАЦІЙ РОБОТОДАВЦІВ 
медичної  та мікробіологічної промисловості України

Приветствую Вас Гость | RSS

Меню сайта
Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 99
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Валюта

Поиск
Календарь
«  Февраль 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28
Архив записей
Друзья сайта
  • Создать сайт
  • Все для веб-мастера
  • Программы для всех
  • Мир развлечений
  • Лучшие сайты Рунета 
  • Кулинарные рецепты
  • Главная » 2011 » Февраль » 28 » Щодо надання інформації по заборгованості ФСС перед підприємствами.
    16:53
    Щодо надання інформації по заборгованості ФСС перед підприємствами.

    Шановні колеги!

     За ініціативи Спільного представницького органу сторони роботодавців на національному рівні, членом якого є Об’єднання організацій роботодавців медичної та мікробіологічної промисловості України (надалі - Об’єднання), 22 лютого 2011 року відбулась робоча нарада за участю Віце-прем'єр-міністра України – Міністра соціальної політики України Тігіпка С.Л., керівників СПО роботодавців, заступників міністра соціальної політики, фахівців з питань соціального страхування .

    Головним завданням Наради було з'ясування реальної ситуації із виплатою лікарняних, яка склалась у зв'язку із запровадження з 2011 року нового порядку їх відшкодування. Проведений на нараді аналіз засвідчив наявність проблем із своєчасністю перерахування Фондом соціального страхування з тимчасової втрати працездатності коштів роботодавцям на здійснення поточних виплат. Іншим важливим аспектом проблеми є наявна значна заборгованість цього Фонду перед роботодавцями за минулі періоди, яка, не зважаючи на часткове її погашення на початку 2011 року, складає 481 млн.грн.

    Учасники Наради визначили, що пріоритетом діяльності Фонду, до складу Наглядової Ради та правління якого входять представники нашого Об’єднання, має стати забезпечення відшкодування поточних виплат по лікарняних (в т.ч. по вагітності і пологах) та погашення наявної заборгованості.

    З метою контролю за реальним станом виплати працівникам лікарняних учасниками Наради було домовлено про проведення щомісячного порівняльного моніторингу даних Фонду та інформації від роботодавців щодо строків та повноти відшкодування заявок підприємств. Були також обговорені питання перспективи діяльності Фонду та напрямків збалансування його фінансового стану.

     У зв’язку з вищенаведеним, звертаємось до Вас, шановні колеги, із наступним проханням :

     1. Забезпечити щомісячне надання інформації щодо непогашеної заборгованості Фонду по відшкодуванню витрат на виплату лікарняних, яка виникла на 01.01.2011, а також щодо простроченої заборгованості (більше 10 робочих днів з моменту подання заяви) по відшкодуванню поточних заявок на виплату лікарняних у 2011 році за наступною формою*:

     

    Назва підприємства

    Сума невідшкодованої заборгованості Фонду, яка виникла до 01.01.2011

    Сума простроченої Фондом заборгованості (більше 10 робочих днів) по заявках, поданих  на  01.    .2011

    Примітка

     

     

     

     

     

    *Інформація подається станом на 25 число кожного місяця.

    Дана інформація буде виноситись для аналізу на регулярних засіданнях з Віце-прем'єр-міністром в першій декаді кожного місяця наступного за звітним. Сподіваємось, що реальна інформація підприємств сприятиме покращенню платіжної дисципліни Фонду та дозволить прискорити погашення заборгованості, яка виникла  перед Вашими підприємствами і не допустити виникненню нової заборгованості по виплаті лікарняних працівникам.

     

    2. З метою з'ясування та узагальнення проблемних питань законодавства про єдиний соціальний внесок, з урахуванням практики його застосування з початку року, звертаємось до Вас із проханням надати свої зауваження та пропозиції.

     

    Узагальнені результати цих опитувань будуть застосовані для напрацювання законодавчих змін, направлених на покращення умов господарювання, та внесені на розгляд робочої групи з вдосконалення законодавства про єдиний внесок, запланованої за результатами вищезгаданої Наради.

     

    Інформацію просимо надсилати на нашу електронну адресу: oormmp@ukr.net  або  на факс: (044) 569-17-23.

     


    Виконавча дирекція ООРММПУ


    Просмотров: 774 | Добавил: oormmpu | Рейтинг: 0.0/0
    Всего комментариев: 0
    Имя *:
    Email *:
    Код *: