ОБ'ЄДНАННЯ ОРГАНІЗАЦІЙ РОБОТОДАВЦІВ 
медичної  та мікробіологічної промисловості України

Приветствую Вас Гость | RSS

Меню сайта
Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 99
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Валюта

Поиск
Календарь
«  Ноябрь 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Архив записей
Друзья сайта
  • Создать сайт
  • Все для веб-мастера
  • Программы для всех
  • Мир развлечений
  • Лучшие сайты Рунета 
  • Кулинарные рецепты
  • Главная » 2012 » Ноябрь » 19 » Поширення фальсифікованих ліків у Львові
    16:35
    Поширення фальсифікованих ліків у Львові

    У справі щодо поширення фальсифікованих ліків у Львові арештовано одну особу. Її спільники зараз відпрацьовуються.

    Про це сьогодні на прес-конференції повідомив заступник начальника відділу управління державної служби боротьби з економічною злочинністю ГУМВС України у Львівській області, полковник міліції Денис Гусашвілі.

    Водночас він, посилаючись на таємницю слідства, відмовився уточняти, скільки загалом осіб проходить у цій справі. Також правоохоронці не можуть сказати, чи аптеки, в яких виявили фальсифіковані ліки, будуть закриті, оскільки для позбавлення їх ліцензії існує складна юридична процедура.

    За фактом виявлення фальсифікованих медикаментів порушено кримінальну справу за ст. 321 КК України. Як повідомив Гусашвілі, влітку цього року були внесенні зміни до законодавства, і відповідальність за такий злочин посилена. Тепер різні частини цієї статті передбачають покарання у вигляді позбавлення волі до 5 років, від 5 до 8 років або навіть довічне ув’язнення.

    Орієнтовна вартість вилучених лікарських засобів – 1 млн грн. Загалом було вилучено близько 200 тис. одиниць. Підроблені ліки реалізовувались на території Львівщини, а також інших областей.

    «По 16 найменуваннях уже підтверджений факт фальсифікацій», – повідомила перший заступник голови Державної служби з лікарських засобів України Інна Демченко. За її словами, у лабораторіях ще перевіряються інші ліки.

    Втім, уже зараз відомо, що зловмисники переважно фальсифікували найбільш розрекламовані ліки і реалізовували їх через маленькі аптеки, які працювали як дрібні підприємці без касового апарату.

    Як повідомив начальник Державної служби з лікарських засобів у Львівській області Сергій Чередніченко, склад, в якому зберігалися підроблені медикаменти, виявлено на території міста Львова. Йдеться про підприємство, яке займалося роздрібною торгівлею лікарських засобів, але від 2007 року було позбавлено ліцензії. Тобто діяльність з виготовлення і розповсюдження фальсифікованих ліків була налагоджена уже давно.

    Як повідомлялося раніше, 8 листопада, у Львові під час перевірки аптечних приміщень правоохоронці вилучили понад 200 ящиків фальсифікованих ліків. Серед підроблених медикаментів були: Уролесан, Но-шпа, Фезам, Анаферон, Темпалгін, Фармацитрон, Колдфлю, Фестал, Афлубін, Есенціале, Амізон, Бісептол, Гріпекс Макс, Лінекс, Супрастин, Активоване вугілля, Валер’янка та інші.

    Просмотров: 1693 | Добавил: oormmpu | Рейтинг: 0.0/0
    Всего комментариев: 0
    Имя *:
    Email *:
    Код *: