ОБ'ЄДНАННЯ ОРГАНІЗАЦІЙ РОБОТОДАВЦІВ 
медичної  та мікробіологічної промисловості України

Приветствую Вас Гость | RSS

Меню сайта
Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 99
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Валюта

Поиск
Календарь
«  Февраль 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28
Архив записей
Друзья сайта
  • Создать сайт
  • Все для веб-мастера
  • Программы для всех
  • Мир развлечений
  • Лучшие сайты Рунета 
  • Кулинарные рецепты
  • Главная » 2011 » Февраль » 22 » Новий порядок ввезення незареєтрованих лікарських засобів унеможливить їх комерційне використання
    13:22
    Новий порядок ввезення незареєтрованих лікарських засобів унеможливить їх комерційне використання

       МОЗ України розробило і оприлюднило проект наказу, який передбачає удосконалення процедури ввезення на митну територію України незареєстрованих лікарських засобів, субстанції, продукції "in bulk", зразків біологічного матеріалу для доклінічних досліджень та клінічних випробувань, а також -  посилює контроль за їх цільовим призначенням.

     Про це розповів директор Департаменту регуляторної політики у сфері обігу лікарських засобів та продукції в системі охорони здоров'я МОЗ України Валерій Стеців.

       Він, зокрема, зазначив МС: "Держава закріплює за собою функції контролю за цільовим використанням ввезених незареєстрованих лікарських засобів. Це захистить добропорядного виробника, лікаря, який бере на себе особливу відповідальність, і пацієнта".

     Відтепер, як і передбачено проектом наказу, незареєстровані лікарські засоби можуть ввозити на митну територію України лише без права реалізації, тобто для проведення доклінічних досліджень і клінічних випробувань, подальшої реєстрації в Україні, для розробки нових ліків і аналітичного контролю якості лікарських засобів, наукових досліджень, експонування на виставках чи форумах, а також - із метою індивідуального застосування громадянами.

       Документом прописано чіткий порядок здійснення цієї процедури. Зокрема, передбачено, що незареєстровані лікарські засоби можна ввозити винятково за дозволом МОЗ України (окрім цього, обов'язково потрібен сертифікат якості фірми-виробника!), зразки біологічного матеріалу ввозять за наявності інформаційного листа МОЗ щодо мети ввезення та кількості матеріалу тощо. За кожним напрямком передбачено перелік обов'язкових документів, які можуть бути переконливою підставою для ввезення незареєстрованих лікарських засобів, субстанції, продукції у формі "in bulk", референтних препаратів для клінічних випробувань, стандартних зразків.

      Джерело: moz.gov.ua

    Просмотров: 673 | Добавил: oormmpu | Рейтинг: 0.0/0
    Всего комментариев: 0
    Имя *:
    Email *:
    Код *: