ОБ'ЄДНАННЯ ОРГАНІЗАЦІЙ РОБОТОДАВЦІВ 
медичної  та мікробіологічної промисловості України

Приветствую Вас Гость | RSS

Меню сайта
Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 99
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Валюта

Поиск
Календарь
«  Октябрь 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архив записей
Друзья сайта
  • Создать сайт
  • Все для веб-мастера
  • Программы для всех
  • Мир развлечений
  • Лучшие сайты Рунета 
  • Кулинарные рецепты
  • Главная » 2012 » Октябрь » 4 » Микола Азаров перевірив ціни на ліки в одній із київських аптек
    19:39
    Микола Азаров перевірив ціни на ліки в одній із київських аптек

    Прем'єр-міністр України Микола Азаров відвідав одну із столичних аптек, де поцікавився цінами на основні лікарські засоби.

    Глава Уряду поспілкувався з працівниками аптеки, а також запитав у покупців: чи влаштовують їх ціни на основні ліки?

    «Ви задоволені, ціни влаштовують?» - звернувся до пенсіонерки Микола Азаров. Вона запевнила, що ціни дійсно знижені, а особливо приємно, що держава потурбувалася про гіпертоніків.

    Від гіпертонічних захворювань в Україні страждають 12 млн. людей. З моменту старту пілотного проекту, який передбачає впровадження референтних цін на ліки від гіпертонії, об'єм продажу таких медпрепаратів зріс на 13%. Це означає, що після зниження ціни значна кількість гіпертоніків вперше почала системно приймати лікарські засоби.

    Прем’єр-міністр зазначив, що тримає на особистому контролі виконання меморандуму між Урядом та виробниками і продавцями ліків. «Меморандум, який гарантує малозабезпеченим людям доступ до ліків вітчизняного виробництва за справедливими цінами, дійсно працює», - наголосив Микола Азаров.

    Слід зазначити, що середньозважена вартість вітчизняної продукції, яка входить до Національного переліку основних ліків, з часу підписання меморандуму знизилася на 17%, іноземних на 1%. Частка вітчизняних препаратів на ринку збільшилася на три відсотки. У результаті середньозважені ціни на препарати, що входять у Нацперелік, знизилися на 18,2%. Глава Уряду зауважив, що це свідчить про зростання довіри пацієнтів до вітчизняних ліків.

    Микола Азаров також поцікавився думкою працівників аптеки щодо доцільності запровадження рецептурної видачі в аптечних установах лікарських засобів, що містять кодеїн. Він нагадав, що МОЗ має намір посилити контроль над продажем громадянам таких ліків, зокрема, пропонується продавати їх за рецептами. Працівники аптеки зазначили, що повністю підтримують такі кроки, оскільки продаж препаратів, які містять кодеїн, на даний момент є досить серйозною проблемою, а посилення контролю дозволить її вирішити.

    Крім того, Україна привела у відповідність з вимогами європейського законодавства норми допуску лікарських засобів іноземного виробництва на свій внутрішній ринок. З 1 березня 2013 року ввезення ліків на територію України буде можливе лише за умови наявності сертифікату якості, виданого на території України. У результаті на український ринок не буде допущено більше 2 тисяч лікарських препаратів іноземного виробництва.

    Варто нагадати, що впродовж 2010-2011 рр. держава вперше виділила кошти на дооснащення 10 з 27 лабораторій Державної лікарської служби, і сьогодні вони повністю відповідають вимогам ВООЗ.

    Як відомо, 6 червня п. р. підписано Меморандум порозуміння між Урядом та виробниками і продавцями ліків, котрий передбачає, що фармацевтичні компанії беруть на себе зобов'язання гарантувати малозабезпеченим і соціально незахищеним громадянам рівний доступ до високоякісних препаратів вітчизняного виробництва за економічно обґрунтованою ціною в усіх аптеках і лікувальних закладах, а також поетапне зменшення на 20% цін на ліки, які включені до обов'язкового асортименту вітчизняних соціальних препаратів.

    Уряд, зі свого боку, взяв зобов'язання забезпечити дотримання законодавчо встановлених вимог щодо декларування оптово-відпускних цін на ліки, розробити чіткі критерії відбору препаратів для закупівлі за бюджетні кошти, сприяти переорієнтуванню держзакупівель ліків на вітчизняні препарати тощо.

    Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ

    Джерело: http://www.diklz.gov.ua
    Просмотров: 976 | Добавил: oormmpu | Рейтинг: 0.0/0
    Всего комментариев: 0
    Имя *:
    Email *:
    Код *: