ОБ'ЄДНАННЯ ОРГАНІЗАЦІЙ РОБОТОДАВЦІВ 
медичної  та мікробіологічної промисловості України

Приветствую Вас Гость | RSS

Меню сайта
Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 99
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Валюта

Поиск
Календарь
«  Апрель 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Архив записей
Друзья сайта
  • Создать сайт
  • Все для веб-мастера
  • Программы для всех
  • Мир развлечений
  • Лучшие сайты Рунета 
  • Кулинарные рецепты
  • Главная » 2011 » Апрель » 22 » Ініціатива Держлікінспекції щодо підвищення вимог до дистриб’юторів
    17:51
    Ініціатива Держлікінспекції щодо підвищення вимог до дистриб’юторів
    Ініціатива Держлікінспекції щодо підвищення вимог до дистриб’юторів нарешті знайшла підтримку серед учасників фармринку

    Минулорічна ініціатива щодо необхідності підвищення вимог до дистриб’юторів лікарських засобів в Україні, озвучена 16 червня 2010 року Головою Державної інспекції з контролю якості лікарських засобів під час наради з питань забезпечення доступності для населення якісних лікарських засобів під головуванням Прем’єр-міністра України, нарешті почута та підтримана українськими дистрибуторами.

    Як зауважив в інтерв’ю відомому тижневику голова Наглядової ради фармацевтичної компанії «Альба Україна» Володимир Дудка, сьогодні необхідно наблизити вимоги ліцензійних умов для здійснення оптової дистрибуції лікарських засобів до європейських стандартів.

    Такі дії держави сприятимуть перекриттю каналів постачання неякісних, незареєстрованих і фальсифікованих ліків, вважає фахівець фармбізнесу.

    За його словами, сьогодні перша десятка фармацевтичних дистриб'юторів, які працюють за прямими контрактами, здійснює діяльність відповідно до європейських стандартів. Однак умови для гравців учасників багатоланкових торговельних ланцюжків, завдяки яким фальсифікат потрапляє у роздрібну торгівлю, ще не ліквідовані. «Галузеві експерти давно пропонують поширити європейські стандарти на всіх учасників ринку, посиливши ліцензійні умови», - говорить експерт.

    Нагадаємо, що під час наради під головуванням Прем’єр-міністра України, яка відбулася 16 червня 2010 року в приміщенні Будинку Уряду, Голова Держлікінспекції МОЗ О.Соловйов запропонував запровадити систему забезпечення якості під час оптової та роздрібної торгівлі лікарськими засобами.

    Він зауважив, що досвід країн Євросоюзу, де 3-4 дистрибутора забезпечують від 80 до 100%  обсягу роздрібного фармацевтичного ринку доводить, що концентрація дозволяє забезпечити якість  дистрибуторської фармацевтичної послуги, а саме:

    •наявність всього асортименту життєво необхідних препаратів, 

    •належні умови зберігання та  транспортування,

    •доставку ліків до кожного закладу охорони здоров’я протягом 1 години.

    Однак, як зауважив  під час виступу О.Соловйов, впровадженню такої системи заважає занадто велика диверсифікація оптового ринку України. З іншого боку, діяльність  більшості оптових компаній  не відповідає сучасним вимогам та не забезпечує достатній рівень доступності ліків.

    З того часу минув майже рік. На сьогодні можна констатувати, що на сьогодні 4 потужних оптових компанії України забезпечують  80% обсягу постачання ліків до аптек. Таким чином, вже фактично сформовані національні  дистрибуторські компанії, робота яких є основою для забезпечення доступності ліків, що підтверджується світовим досвідом.

    Отже, в Держлікінспекції вітають підтримку ініціатив регуляторного органу і сподіваються на подальше сприяння впровадженню європейських стандартів якості в оптовій торгівлі з боку учасників фармринку.

     

    Просмотров: 672 | Добавил: oormmpu | Рейтинг: 0.0/0
    Всего комментариев: 0
    Имя *:
    Email *:
    Код *: