ОБ'ЄДНАННЯ ОРГАНІЗАЦІЙ РОБОТОДАВЦІВ 
медичної  та мікробіологічної промисловості України

Приветствую Вас Гость | RSS

Меню сайта
Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 99
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Валюта

Поиск
Календарь
«  Июнь 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Архив записей
Друзья сайта
  • Создать сайт
  • Все для веб-мастера
  • Программы для всех
  • Мир развлечений
  • Лучшие сайты Рунета 
  • Кулинарные рецепты
  • Главная » 2011 » Июнь » 29 » Фармацевтичний ринок України достатньо розвинений, - Олексій Соловйов
    14:52
    Фармацевтичний ринок України достатньо розвинений, - Олексій Соловйов

    Фармацевтичний ринок України достатньо розвинений. Таку думку висловив Голова Державної служби України з лікарських препаратів Олексій Соловйов у програмі «Акцент» на телеканалі «Перший діловий».

    «Якщо порівнювати ситуацію в нашій країні з ближнім зарубіжжям, стає очевидним: ми – на порядок вище, ніж ті ж Білорусь, Казахстан, Туркменістан, Узбекистан і навіть ніж Російська Федерація. В Україні працює 121 фармацевтичний виробник, і я можу з усією відповідальністю заявити, що якість вітчизняних препаратів не відрізняється від медикаментів, які споживає населення сусідніх Польщі, Словаччини, Німеччини та Франції », – розповів Соловйов.

    У той же час, за його словами, низка лікарських засобів в нашій країні не виробляються. Тому кардинальних заходів за типом повної відмови від іноземних препаратів робитися не буде. «Проект концепції Державної програми імпортозаміщення, що викликав стільки критики на фармацевтичному ринку, безумовно, недосконалий. Документ ще буде обговорюватися і доопрацьовуватися ", – зазначив Голова Держслужби України.

    За його словами, 90% ліків, які споживаються в Україні, це так звані генерики - дешеві копії оригінальних препаратів. «Наша ситуація не унікальна, оскільки ні одна країна в світі не може собі дозволити перевести все населення на забезпечення виключно оригінальними медикаментами», – додав чиновник.

    Якщо аналізувати ситуацію в натуральному вираженні, 70% лікарських засобів, представлених в Україну сьогодні, - це препарати вітчизняного виробництва, і лише 30% - імпортні. «Наша фармацевтична галузь має серйозний потенціал і Україна має можливості запровадити на своїй території виробництво генеричних препаратів, які зараз ми закуповуємо за валюту. Якщо випускати ці ж кошти у нашій країні, – безумовно, їх вартість знизиться », - упевнений керівник регуляторного органу Соловйов.

    За його словами, середньозважена ціна вітчизняної упаковки сьогодні становить 7 гривень, тоді як іноземної - 37 гривень. «Це зумовлено великими витратами у виробництві імпортних медпрепаратів. Українські виробники в змозі забезпечити і гарантовану якість лікарських засобів не нижче європейського рівня », – резюмував О.Соловйов.


    L;thtkj^ http://www.diklz.gov.ua

    Просмотров: 1060 | Добавил: oormmpu | Рейтинг: 0.0/0
    Всего комментариев: 0
    Имя *:
    Email *:
    Код *: