ОБ'ЄДНАННЯ ОРГАНІЗАЦІЙ РОБОТОДАВЦІВ 
медичної  та мікробіологічної промисловості України

Приветствую Вас Гость | RSS

Меню сайта
Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 99
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Валюта

Поиск
Календарь
«  Февраль 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28
Архив записей
Друзья сайта
  • Создать сайт
  • Все для веб-мастера
  • Программы для всех
  • Мир развлечений
  • Лучшие сайты Рунета 
  • Кулинарные рецепты
  • Главная » 2011 » Февраль » 8 » Держкомпідприємництво пропонує зробити мінімальну площу аптеки 79 метрів та заборонити видавати ліцензії на аптечні кіоски
    14:17
    Держкомпідприємництво пропонує зробити мінімальну площу аптеки 79 метрів та заборонити видавати ліцензії на аптечні кіоски

      Держкомпідприємництво разом із ринком підготували низку пропозицій з упорядкування фармацевтичного ринку України. Про це у своєму блозі написав голова Держкомпідприємництва Михайло Бродський.  

    «Ми працюємо в межах Копенгагенської декларації 1994 року, яка визначає єдині для всіх принципи фармацевтичної практики. Наведення ладу на фармринку – це одне з питань дерегуляції. Воно напряму зачіпає інтереси великої кількості людей», – підкреслив Михайло Бродський.
    Одна з пропозицій стосується площі приміщення, в якому може розташовуватися аптека. Так, розглядається можливість повернення до будівельних норм 2001 року. За ними площа аптеки, в який повинні бути торговий зал, приміщення для збереження медикаментів та службово-виробничі приміщення, не могла бути меншою 79 метрів. При меншій площі в аптеці немає можливості забезпечити зберігання препаратів та надавати якісне обслуговування споживачам.
    «Нинішнє положення щодо мінімальної площі аптек в 50 кв. м було пролобійовано і проведено одним з колишніх заступників міністра охорони здоров’я, пов’язаним із фармацевтичними мережами. Більша частина аптек зараз має площу від 50 до 60 метрів», – написав Михайло Бродський.
    Також пропонується заборонити видавати ліцензії на аптечні кіоски та законодавчо обмежити кількість аптек для однієї юридичної особи 18-ма. Голова Держкомпідприємництва наводить приклад, що у Німеччині одній юридичній особі заборонено мати більше 5 аптек.
    Крім того, розглядається можливість заборонити оптовим компаніям продавати медикаменти зі складу кінцевим споживачам. Такий захід пропонується вжити для недопущення утворення тіньового ринку.   
    Довідково: Копенгагенська Декларація була ухвалена 31 травня 1994 року на Європейському форумі фармацевтичних громад. Вона покладена в основу законодавства всіх європейських країн – членів ЄС. Її основні положення:
    - ліки не є звичайним товаром;
    - фармацевт здійснює контроль за якістю ліків, керуючись у своїй діяльності чіткими професійними та етичними правилами;
    - визначення «аптека» стосується тільки тих установ, які відповідають цьому поняттю.
    - фармацевт є єдиним спеціалістом з відповідною кваліфікацією, необхідною для ухвалення рішень по допущенню лікарських препаратів на ринок.
    Джерело :www.dkrp.gov.ua
    Просмотров: 709 | Добавил: oormmpu | Рейтинг: 0.0/0
    Всего комментариев: 0
    Имя *:
    Email *:
    Код *: