ОБ'ЄДНАННЯ ОРГАНІЗАЦІЙ РОБОТОДАВЦІВ 
медичної  та мікробіологічної промисловості України

Приветствую Вас Гость | RSS

Меню сайта
Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 99
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Валюта

Поиск
Календарь
«  Декабрь 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архив записей
Друзья сайта
  • Создать сайт
  • Все для веб-мастера
  • Программы для всех
  • Мир развлечений
  • Лучшие сайты Рунета 
  • Кулинарные рецепты
  • Главная » 2009 » Декабрь » 15 » АМКУ: підсумки 2-го етапу розслідування на фармацевтичному ринку
    16:01
    АМКУ: підсумки 2-го етапу розслідування на фармацевтичному ринку

    [ 2009-12-15 14:58 ]

    Олександр Мельниченко14 грудня відбувся брифінг Олександра Мельниченка, в. о. голови Анти моно польного комітету України (АМКУ), під час якого було надано інформацію щодо підсумків 2-го етапу розслідування порушень антимонопольного законодавства з боку деяких операторів фармацевтичного ринку.

    Як повідомив О. Мельниченко, з початку листопада органи АМКУ провели 259 пере вірок суб’єктів фармацевтичного ринку (виробників, оптових постачальників, роздрібних мереж). За їх результатами порушено 101 справу. Нині АМКУ прийнято рішення стосовно 67 суб’єктів, які здійснюють роздрібну торгівлю фармацевтичною продукцією .

    За порушення антимонопольного законодавства у вигляді завищення цін на препарати проти грипу та вироби медичного призначення до суб’єктів фармацевтичного ринку застосовано штрафні санкції, загальна сума яких становить 500 тис. грн., з них 30% уже перераховано до Державного бюджету. За словами в. о. голови АМКУ, більшість відповідачів по цих справах визнали порушення та ще у ході їх розгляду знизили ціни на лікарські засоби проти грипу і вироби медичного призначення, що було враховано АМКУ при визначенні розміру штрафних санкцій.

    Зниження цін на згаданий асортимент продукції відбулося по всій території України до рівня, визначеного відповідними нормативними актами, та такого, що існував станом на 23.10.2009 р. Зокрема, як повідомив О. Мельниченко, ціни знижено на Аміксин, хлоргексидину біглюконат, Кагоцел, оксолінову мазь, Циклоферон, Анаферон дитячий, Імунофлазід, Амізон, Арбідол, Афлубін, Азитроміцин, сироп Лоратадин-Здоров’я, аскорбінову кислоту, вітамін С, а також на медичні маски «Віола» та «EZ-Med», процедурні маски та марлю. Для прикладу, ціни на медичні маски знизилися майже у 2 рази (у Кіровоградській обл. — до 50%, у Рівненській — до 55%), на оксолінову мазь — у середньому в 1,5 рази (в Івано-Франківській обл. — до 57,5%, у Житомирській — до 48%), на Амізон — майже у 1,5 рази (у Києві — до 28%, у Сумській обл. — до 20%, у Запорізькій — до 14%). З переліком суб’єктів господарювання, притягнутих до відповідальності АМКУ, можна ознайомитися на офіційному сайті —www.amc.gov.ua.

    Крім того, органами АМКУ прийнято рішення з приводу бездіяльності управлінь охорони здоров’я Івано-Франківської та Львівської обласних державних адміністрацій щодо забезпечення закладів охорони здоров’я державної та комунальної форм власності достатньою кількістю необхідних лікарських засобів та виробів медичного призначення. На згадані управління охорони здоров’я АМКУ накладено зобов’язання забезпечити належне проведення цієї роботи.

    Як повідомив О. Мельниченко, сьогодні органи АМКУ розслідують 14 справ щодо аптечних мереж, які безпідставно підвищили ціни на препарати проти грипу та вироби медичного призначення, завершується розгляд останніх із 9 справ за фактами недобросовісної конкуренції з боку аптек, які своїми діями вводили споживачів в оману щодо власних цін на лікарські засоби. Також порушено та розпочато розгляд справ щодо 3 найбільших оптових постачальників препаратів і 3 потужних вітчизняних підприємств-виробників.

    На завершення брифінгу О. Мельниченко повідомив, що з січня 2010 р. АМКУ розпочне поглиблене дослідження на фармацевтичному ринку щодо порушень суб’єктами господарювання антимонопольного законо давства під час реалізації таких груп лікарських засобів: серцево-судинні, неврологічні, онкологічні та гастроентерологічні.

    Нагадаємо, що у жовтні 2008 р. АМКУ порушив справу за фактом одночасного підвищення цін на препарати деякими операторами фармацевтичного ринку. О. Мельниченко повідомив, що результати розслідувань будуть оприлюднені у січні 2010 р.

    Прес-служба «Щотижневика АПТЕКА»

    Просмотров: 912 | Добавил: oormmpu | Рейтинг: 0.0/0
    Всего комментариев: 0
    Имя *:
    Email *:
    Код *: