ОБ'ЄДНАННЯ ОРГАНІЗАЦІЙ РОБОТОДАВЦІВ 
медичної  та мікробіологічної промисловості України

Приветствую Вас Гость | RSS

Меню сайта
Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 99
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Валюта

Поиск
Календарь
«  Ноябрь 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Архив записей
Друзья сайта
  • Создать сайт
  • Все для веб-мастера
  • Программы для всех
  • Мир развлечений
  • Лучшие сайты Рунета 
  • Кулинарные рецепты
  • Главная » 2008 » Ноябрь » 19 » Звернення до Голови Комітету з питань охорони здоров’я Верховної Ради України Бахтеєвої Т.Д.
    17:44
    Звернення до Голови Комітету з питань охорони здоров’я Верховної Ради України Бахтеєвої Т.Д.

    Вельмишановна Тетяно  Дмитрівно!

     

     

         Об'єднання організацій роботодавців медичної та мікробіологічної промисловості України звертається до Вас із наступними пропозиціями  щодо прийняття невідкладних заходів для підтримки вітчизняних підприємств фармацевтичної промисловості в період фінансово-економічної кризи:

     

    1. Вжити заходів щодо спрощення та прискорення процедури відшкодування податку на додану вартість вітчизняним виробникам лікарських засобів при експортних  операціях з лікарськими засобами (заборгованість – більше 15 млн.грн.).

     

    2. Забезпечити виділення уповноваженими відкритими акціонерними товариствами «Ощадбанк» та «Укрексімбанк» за участю Національного банку України позичкових ресурсів у кредитній підтримці вітчизняних фармацевтичних підприємств на зворотній основі терміном на один рік, а також дистриб’юторів, для імпорту в Україну виключно тих лікарських засобів іноземного походження, аналоги яких не виробляються в Україні.

     

    3. Забезпечити чітке функціонування механізму та здійснення на постійній основі своєчасних виплат компенсації акцизного збору на спирт етиловий, що використовується для виробництва лікарських засобів вітчизняними виробниками.

     

    4. Забезпечити впровадження безлотових закупівель лікарських засобів за кошти державного і місцевих бюджетів. Номенклатуру і обсяги медикаментів, що закуповуються при об'яві  торгів, оперативно розміщувати на сайтах покупця. Вказані заходи забезпечать зниження цін  на препарати, що закуповуються,  більше, ніж на двадцять  відсотків

     

    5. МОЗ, Мінфіну, Мінекономіки забезпечити закупівлі за державні кошти (в тому числі місцевих бюджетів) виключно лікарських засобів вітчизняного виробництва за умови наявності вітчизняних аналогів.

     

     

    6. З метою підтримки малозабезпечених громадян і вітчизняних виробників лікарських засобів в період кризи, передбачити компенсацію вкладів Ощадбанку в 2009 році лікарськими засобами вітчизняного виробництва.

     

    7. Повернутись до налагодженої роками контрольно-дозвільної системи в сфері обігу лікарських засобів, шляхом відміни постанови КМУ від 10.09. 2008р. № 837.

     

    8. Зупинити рішення Уряду, які встановлюють граничні торгові націнки на всі лікарські  засоби та вироби медичного призначення.

     

    9. Встановити для аптек обов'язковий асортимент соціально орієнтованих життєво необхідних лікарських засобів (переважно вітчизняного виробництва) із фіксованою націнкою.

     

    10. Забезпечити внесення змін до Закону України «Про податок на додану вартість» щодо звільнення від сплати податку на додану вартість обладнання, матеріалів та допоміжних речовин для фармацевтичної промисловості, яке не виробляється в Україні та імпортується.

     

     

         На підставі викладеного вище, прошу Вас, шановна Тетяно Дмитрівно, клопотати перед Урядом про надання допомоги фармацевтичній галузі України на період кризи.

     

     

     

    З повагою,

    Президент                                                                            В.К.Печаєв

     

    Просмотров: 1001 | Добавил: oormmpu | Рейтинг: 0.0/0
    Всего комментариев: 0
    Имя *:
    Email *:
    Код *: