ОБ'ЄДНАННЯ ОРГАНІЗАЦІЙ РОБОТОДАВЦІВ 
медичної  та мікробіологічної промисловості України

Приветствую Вас Гость | RSS

Меню сайта
Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 99
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Валюта

Поиск
Календарь
«  Ноябрь 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Архив записей
Друзья сайта
  • Создать сайт
  • Все для веб-мастера
  • Программы для всех
  • Мир развлечений
  • Лучшие сайты Рунета 
  • Кулинарные рецепты
  • Главная » 2008 » Ноябрь » 7 » Звернення ООРММПУ до Премєр-міністра України Тимошенко Ю.В.
    15:38
    Звернення ООРММПУ до Премєр-міністра України Тимошенко Ю.В.
     
    Звернення Об'єднання організацій роботодавців медичної та мікробіологічної промисловості України до Прем'єр-міністра України Тимошенко Ю.В.
     
    Вельмишановна Юліє Володимирівно !
     

    Об’єднання організацій роботодавців медичної та мікробіологічної промисловості України  змушене звернутись до Вас особисто, оскільки підняті питання стосуються стратегічної безпеки Держави та пов’язані із критичною ситуацією, яка виникла в останній час в одній з найбільш соціально значимих галузей країни –фармацевтичній.

     Ми вкрай занепокоєні з приводу фінансово-економічної кризи, яка виникла в останній час на вітчизняному фармацевтичному ринку України в зв’язку з прийняттям Кабінетом Міністрів України  низки нормативно-правових актів, а саме: постанови від 10 вересня 2008 року № 837 «Питання здійснення державного контролю якості лікарських засобів», від 17 жовтня 2008 року № 955 «Про заходи щодо стабілізації цін на лікарські засоби і вироби медичного призначення», розпорядження  від 10 вересня 2008 року № 1247 «Про затвердження плану заходів по удосконаленню державного контролю якості лікарських засобів і виробів медичного призначення»,  від 17 жовтня 2008 року № 1339 «Про заходи щодо стабілізації ситуації на ринку лікарських засобів і виробів медичного призначення», які фактично руйнують всю налагоджену, роками відпрацьовану та визнану провідними експертами ВОЗ контрольно-дозвільну систему в сфері обігу лікарських засобів.

    На даний час в сфері контролю якості лікарських засобів та виробів медичного призначення утворився правовий вакуум. Рішеннями Уряду фактично відмінені положення про Державну службу лікарських засобів і виробів медичного призначення та про Державну інспекцію з контролю якості лікарських засобів Міністерства охорони здоров’я, а новоутворена Державна інспекція з контролю якості лікарських засобів (надалі-Інспекція) існує лише на папері.

    Ми вважаємо недоцільним та необґрунтованим створення такого нового «єдиного» органу у сфері обігу лікарських засобів в Україні, оскільки таким вже є Міністерство охорони здоров’я України - законодавчо визначений орган Центральної виконавчої влади у цій сфері діяльності. Звертаємо увагу на те, що створення даного органу у сфері обігу лікарських засобів  можливе тільки після внесення відповідних змін до Законів України «Про лікарські засоби» та «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сферi господарської дiяльностi», якими буде передбачена передача відповідних повноважень структур МОЗ та Міністра охорони здоров’я України до цього органу.

    Викликає стурбованість і той факт, що з набранням чинності постанови КМУ № 955 країна опиниться на межі знищення вітчизняної  фармацевтичної галузі в цілому.

    Економічно необґрунтоване обмеження торговельної націнки на лікарські засоби та вироби медичного призначення під час нестабільності курсу гривні до іноземних валют, втручання контролюючих органів в процес формування цін створює напруженість на фармацевтичному ринку у відношеннях між вітчизняними виробниками, гуртовими та роздрібними суб'єктами господарювання. Все це  неминуче приведе до скорочення закупівлі дешевих, соціально значимих лікарських засобів вітчизняного виробництва, штучного створення дефіктури вітчизняних та іноземних лікарських засобів,  що значно погіршить надання медикаментозної допомоги хворим, у тому числі самим незахищеним верствам населення, значного зменшення кількості дистриб’юторських компаній, аптек та аптечних закладів, які дійсно виконують соціальну функцію, падіння обсягів виробництва на вітчизняних підприємствах і як наслідок, до скорочення робочих місць, збільшення числа безробітних, суттєвого зменшення надходжень до державного бюджету податків та обов’язкових платежів.

    З метою стабілізації забезпечення лікарськими засобами населення України вважаємо за необхідне:

    -         повернутись до налагодженої роками контрольно-дозвільної системи в сфері обігу лікарських засобів, шляхом відміни постанови КМУ від 10.09. 2008р. № 837;

    -         зупинити рішення Уряду, які встановлюють граничні торгові націнки на всі лікарські  засоби та вироби медичного призначення;

    -         встановити для аптек обов'язковий асортимент соціально орієнтованих життєво необхідних лікарських засобів (переважно вітчизняного виробництва) із фіксованою націнкою.

      Зважаючи на вищезазначене та з метою усунення негативних наслідків соціально-економічної кризи в сфері охорони здоров’я України, просимо Вас, вельмишановна Юліє Володимирівно, вжити відповідних заходів, які дозволять зробити найбільш ефективною систему забезпечення потреб населення необхідними та якісними ліками.

     

    З повагою,

    Президент                                                                                  В.К.Печаєв

    Просмотров: 918 | Добавил: oormmpu | Рейтинг: 0.0/0
    Всего комментариев: 0
    Имя *:
    Email *:
    Код *: